El cas Pujol connecta amb CDC i el Palau de la Música

Dues empreses que treballaven per a les campanyes de Convergència van cobrar a través del Júnior, primer, i de Fèlix Millet, després
Título de la imagen
Título de la imagen

Els investigadors de la UDEF són com formiguetes que van resseguint, amb paciència de monjo, l’intricat laberint de les finances offshore del clan Pujol. Les comissions rogatòries que el jutge José de la Mata ha enviat a Andorra han aportat una muntanya de documentació –especialment de l’entitat Andbank– que la policia espanyola està analitzant amb lupa i que aporta troballes sorprenents. Per exemple, la connexió, fins ara inèdita, de les finances personals del fill gran dels Pujol amb les despeses de funcionament de Convergència Democràtica (CDC), el partit fundat pel seu pare, i les clavegueres del Palau de la Música.

Un document de data 16 de desembre del 1999 certifica que la Banca Reig (antecessora de l’Andbank), seguint instruccions de Jordi Pujol Jr., va formalitzar tres avals a les empreses barcelonines Hispart, Altraforma i Winner Graph SL per un import conjunt de 336 milions de pessetes (uns dos milions d’euros), a través del banc català Fibanc. Aquestes tres empreses eren proveïdores habituals de CDC en les conteses electorals i els avals atorgats per la Banca Reig a través de Fibanc estaven garantits amb els dipòsits financers que el Júnior amagava en l’entitat andorrana.

Miquel Roca Junyent va abandonar la secretaria general de CDC a finals del 1995, fart de les interferències i disputes amb el clan Pujol pel finançament del partit. Amb l’arribada de Pere Esteve al càrrec, Jordi Pujol Júnior va passar a dominar, des de l’ombra, els ressorts econòmics de CDC i els negocis del seu entorn. És en aquest context que es fa càrrec, des d’Andorra, d’anticipar, a través del Fibanc, els diners a les empreses proveïdores per a la campanya electoral de les generals del 2000, en les quals José María Aznar va guanyar per majoria absoluta.

Els noms d’Hispart (empresa dedicada a la sonorització d’esdeveniments) i Altraforma (empresa de publicitat) els tornem a trobar en el sumari del Palau de la Música. Els seus directius van reconèixer durant el judici oral que, a partir del 2004, cobraven les factures pels serveis electorals prestats a CDC a través de la tapadora corrupta que havien organitzat Fèlix Millet i Jordi Montull, de la qual, com és obvi deduir, Jordi Pujol Júnior estava al corrent. I qui diu Jordi Pujol Júnior diu…

(Visited 25 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari