El TC suspèn el ple parlamentari de dilluns

Admet a tràmit el recurs d'empara presentat pel PSC i adverteix Forcadell i la Mesa
Tribunal Constitucional
Tribunal Constitucional

L’admissió a tràmit per part del Tribunal Constitucional del recurs d’empara presentat pel PSC contra la celebració del ple previst al Parlament de Catalunya dilluns vinent ha comportat la suspensió d’aquesta sessió excepcional. El ple del dia 9 tenia com a únic punt en l’ordre del dia la compareixença del president Carles Puigdemont per explicar com el govern català preveu aplicar els resultats de la votació de l’1-O.

Malgrat que la presidenta de la cambra, Carme Forcadell, i Junts pel Sí han evitat precisar les darreres hores si s’efectuarà una proclamació d’independència aquell dia, la CUP ha assegurat aquest dimecres que així serà.

Aquesta suspensió cautelar, acordada per unanimitat, va acompanyada d’un advertiment als membres de la Mesa sobre les responsabilitats penals que poden afrontar si desobeeixen la mesura. Segons el TC, permetre aquest ple causaria “un perjudici d’impossible o molt difícil reparació que faria perdre la seva finalitat al recurs d’empara”.

A més, recorda a Forcadell i els altres membres de la Mesa, en la línia de suspensions anteriors, “el seu deure d’impedir o paralitzar qualsevol iniciativa que suposi ignorar o eludir la suspensió acordada“.

El PSC ha defensat la presentació del recurs adduint que el ple del 9 d’octubre “és il·legal”, “divideix profundament la societat catalana” i vulnera “els drets dels diputats”.

“Si no està ni convocat. Almenys un servidor no ha rebut ni convocatòria. Quina eficàcia”, ha reaccionat el conseller de la Presidència i portaveu del govern, Jordi Turull.

(Visited 32 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari