L’arquebisbe de Barcelona podria fer de mediador

Rajoy descarta una mediació proposada per Podemos fins que Puigdemont no s'oblidi de la DUI
Título de la imagen
Título de la imagen

El Govern vol que l’Arquebisbat de Barcelona i l’Abadia de Montserrat facin de mediadors per buscar una sortida al conflicte amb l’Estat. La Generalitat pretén que les institucions religioses encapçalades per l‘arquebisbe Juan José Omella i l’abat Josep Maria Soler esdevinguin mediadors entre Catalunya i l’Estat.

L’Arquebisbat de Barcelona confirma una reunió del vicepresident Oriol Junqueras amb autoritats de l’Arquebisbat en les últimes hores. Fonts governamentals es limiten a subratllar la voluntat del Govern de “parlar amb tothom” per buscar una entesa.

El mateix dia que han transcendit contactes entre membres del Govern i l’Arquebisbat de Barcelona, també s’ha fet públic un contacte entre el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, i els cardenals de la capital catalana, Juan José Omella, i de Madrid, Carlos Osoro. La trobada es va produir a la Moncloa aquest dimarts, després d’una petició del president espanyol.

Podemos també busca la mediació
Pablo Iglesias ha telefonat avui als presidents espanyol i català i els ha demanat que s’asseguin a negociar amb un o més mediadors. El secretari general de Podem ho ha anunciat després de reunir-se amb els partits sobiranistes catalans i altres formacions al Congrés.

Poca estona després, però, l’executiu espanyol ha rebutjat la idea. Segons fonts de La Moncloa, l’executiu de Rajoy considera que no pot parlar amb qui ha plantejat un “xantatge tan brutal a l’Estat”. Segons les mateixes fonts, Rajoy ha dit a Iglesias que el que ha de fer Puigdemont és renunciar a la declaració unilateral d’independència, que “no és negociable”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides