La revista de Daesh dedica la seva portada a Barcelona

Justifica els atacs del passat 17 d'agost a Catalunya com una resposta a la participació de l'exèrcit espanyol en la coalició internacional que combat els islamistes a l'Iraq i els relaciona amb els de l'11-M del 2004 a Madrid
Título de la imagen
Título de la imagen

Des del seu feu de Raqqa, a Síria, Daesh (l’Exèrcit Islàmic de l’Iraq i el Llevant) edita la revista Rumiyah, adreçada als militants i seguidors del moviment jihadista que lidera Abu Bakr al-Bagdadi. El nom de la capçalera de la publicació –que és la traducció de la ciutat de Roma a l’àrab– fa referència a una consigna (hadith) atribuïda a Mahoma que exhorta els musulmans a continuar lluitant fins a conquerir Constantinoble i Roma.

L’última edició de Rumiyah, a la qual ha tingut accés EL TRIANGLE, dedica la portada i una part del seu contingut als atemptats del passat 17 d’agost a Barcelona i a Cambrils, que van provocar 16 morts i més de 100 ferits. Diverses fotos de les víctimes, de la furgoneta amb la qual es van perpetrar els atropellaments a la Rambla i una gran imatge de la basílica de la Sagrada Família il·lustren les pàgines del número 13 de Rumiyah.

Per garantir la seva màxima difusió, la revista de Daesh es publica, a més de l’àrab, en altres llengües (francès, anglès, alemany, rus, indonesi, uigur…). L’edició que ha pogut consultar EL TRIANGLE, i de la qual en reproduïm algunes pàgines acompanyant aquest article, és l’anglesa.

El titular de la portada de Rumiyah és explícita –”Al·là ha incrustat el terror en els seus cors“–, amb una imatge de policies i sanitaris que traslladen una de les víctimes de l’atemptat de les Rambles. A la pàgina 4 hi ha l’editorial de la revista, on explica i justifica els atemptats del passat mes d’agost a Barcelona i Cambrils, perpetrats per la cèl·lula jihadista que l’imam Abdelbaki Es Satty va aconseguir formar a Ripoll.

En aquest article, Daesh adverteix els “croats” (occidentals) que els mujahidins estan en guerra i que, per a ells, “la mort no és només una possibilitat, sinó un desig que busquen i intenten assolir per arribar al paradís del Senyor dels cels i de la terra“. I continua: “En canvi, sembla que els croats encara no ho han entès i per aquesta raó els trobem exhibint un grau significatiu de sorpresa i de xoc sempre que són atacats a les seves terres pels soldats de l’Estat Islàmic. És com si visquessin en un altre món”.

Daesh ho té clar: els exèrcits dels croats, dirigits pels Estats Units, han envaït els països musulmans amb la finalitat de “destruir les terres de l’Islam i matar tant les dones com els fills dels musulmans, tant els joves com els vells” per robar-los les seves riqueses. L’editorial de Rumiyah afirma que els atemptats de Catalunya són la resposta dels mujahidins jihadistes a la involucració de militars de l’exèrcit espanyol en la coalició internacional que lluita contra Daesh a l’Iraq i Síria.

Recorda la revista que l’Estat espanyol ja va ser “castigat” per la seva participació en el pacte de les Açores i en la guerra de l’Iraq amb els atemptats de l’11 de març del 2004 als trens de rodalies de Madrid, que van provocar 193 morts. “Sembla que aquesta lliçó no va ser suficient“, afirma l’editorial de Rumiyah. A més, considera que el govern espanyol hauria d’haver pres nota dels atacs dels jihadistes a d’altres països occidentals que “són més poderosos i tenen millors serveis d’intel·ligència i les fronteres més segures, com la Gran Bretanya, França, Alemanya o els Estats Units” i no immiscir-se novament en la guerra de l’Iraq per aprofitar-se del petroli i del negoci de la reconstrucció.

LLEGEIX EL REPORTATGE COMPLET A L’EDICIÓ EN PAPER D’EL TRIANGLE D’AQUESTA SETMANA

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides