Concentracions a tot Catalunya contra la repressió policial

El Govern crida a la calma i "a no caure en provocacions" i l'ANC parla de possibles infiltrats policials
Título de la imagen
Título de la imagen

Les mans en l’aire i llargs silencis condemnatoris a les repressions policials del passat diumenge, en què molts catalans van sortir a votar el referèndum independentista, estan protagonitzant les concentracions que des de les sis de la tarda se celebren arreu de Catalunya.

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, han fet abans crides a la calma i a l’actitud pacífica a les concentracions i manifestacions d’aquest dia 3 d’octubre, dia en què s’ha convocat una vaga general i un “atur de país”, en protesta per l’actuació policial del passat diumenge.

Mossos d’Esquadra ha anat més enllà i ha dit a través del seu compte de Twitter que, si es detecten persones amb “actituds reprovables i violentes”, es posi en coneixement de la policia catalana. També exigeixen no contribuir al clima de “crispació” i demanen als manifestants “aïllar els comportaments violents” fins a esperar la seva arribada.

Des de les entitats s’alerta de la possible presència d’infiltrats policials a les concentracions per crear escenes de tensió. Així ho ha explicat el president de l’ANC, Jordi Sànchez: “Avui l’atur no genera cap incident greu, i segur que ara mateix ja hi ha ments perverses que volen trencar aquesta pau amb persones infiltrades. Tenen milers d’agents que poden sortir de paisà avui a provocar”.

Els bombers han tornat a ser uns dels protagonistes principals de les concentracions que s’han celebrat de manera massiva a multitud de pobles d’arreu de Catalunya. 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides