Rivera vol que Rajoy apliqui ja l’article 155

El líder de Ciutadans vol avançar-se a la declaració d'independència
Título de la imagen
Título de la imagen

El líder de Ciutadans, Albert Rivera, creu que el Govern espanyol ha d’aplicar l’article 155 de la Constitució per intervenir les competències de Catalunya i convocar eleccions autonòmiques en aquesta comunitat que, a parer seu, “està a 72 hores de veure com Carles Puigdemont declara la independència”. El president Mariao Rajoy, segons ha relatat Rivera de la reunió que han celebrat els dos polítics, no ha pres encara una decisió i està “estudiant les vies per aturar aquesta declaració d’independència que preocupa els espanyols”.

“Cal reconstruir l’ordre constitucional amb unes eleccions autonòmiques en què votem tots, però de veritat”, ha assegurat Rivera, qui ha destacat que la jornada d’ahir a Catalunya “no va ser un referèndum”.

El líder de Ciutadans considera que hi ha dues vies perquè es convoquin aquests comicis. La primera, que Rivera descarta, que sigui el mateix Puigdemont qui truqui a les urnes. La segona, que “les eleccions les convoqui el govern d’Espanya aplicant el 155”. “És el moment de donar la veu al poble de Catalunya, per veure si Puigdemont perd suports després d’aquest cop d’Estat que va donar ahir”, ha destacat Rivera. I ha recordat que “això és competència del Senat i la majoria parlamentària del PP, que són els encarregats de tornar la veu al poble català”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides