Queixes pel tractament de TVE sobre l’1-O

El Consell d'Informatius de la televisió pública obre investigació pel tractament informatiu del referèndum
Título de la imagen
Título de la imagen

El Consell d’Informatius de Televisió Espanyola ha anunciat que obrirà una investigació pel tractament informatiu que ha fet la cadena del referèndum d’autodeterminació de Catalunya celebrat l’1 d’octubre.

“Donem suport a les queixes dels professionals de TVE a Sant Cugat pel tractament de RTVE de l’1-O i obrim una investigació”, ha fet públic el Consell d’Informatius de TVE, l’òrgan que garanteix el control intern i la independència dels professionals de la informació.

Aquesta investigació ve arran de les queixes d’alguns periodistes catalans de la televisió pública espanyola. Alguns d’ells asseguren que han sentit vergonya pel tractament que la cadena ha donat a la repressió policial contra el referèndum.

La periodista de TVE Vanesa Benet ha lamentat a Twitter el tractament que el Telenotícies d’aquesta cadena ha fet aquest diumenge de la situació a Catalunya. “Vergonya, és el que sento com a periodista de TVE veient el tractament esbiaixat que està donant el Telediario. Això és manipulació”, ha escrit la reportera en un missatge que en només dues hores acumula més d’11.000 retuits. D’altres professionals de la casa han escrit les seves queixes i han fet costat a crítiques de Benet.

Reporter de TV3 denunciat per la Guàrdia Civil
D’altra banda, el Comitè d’empresa de TV3 rebutja la denúncia de l’Associació Unió de Guàrdies Civils contra el reporter del programa “Tarda oberta” de TV3, acusat de possibles delictes, que es vinculen amb el de “terrorisme”, per desproporcionada i fora de lloc, situant-la en un àmbit delictiu del tot allunyat del context dels fets. “La desaprovació professional i deontològica que mereix l’actuació del company que ja va ser criticada pel Consell Professional de TV3, no justifica una demanda com l’esmentada, que porten al límit i exageren l’abast dels possibles danys al vehicle de la Guàrdia Civil sobre el que es van produir els fets”. El reporter va pujar damunt del cotxe i va saltar sobre ell.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides