La CE advoca per una solució per Catalunya “dins de l’ordre constitucional”

"La violència mai pot ser instrument de la política", expressa el portaveu Schinas
schinas
schinas

La Comissió Europea (CE) no s’ha mogut de la seva posició sobre el procés català: el referèndum no és legal, es tracta d’un afer intern que s’ha de resoldre “dins de l’ordre constitucional espanyol” i la independència unilateral comporta la sortida de la UE. El portaveu en cap Margaritis Schinas, això sí, ha cridat a “tots els actors implicats perquè avancin cap al diàleg” i ha expressat que “la violència mai no pot ser un instrument de la política”.

El govern de la Generalitat ha maldat sense èxit per aconseguir que la CE s’hi impliqués. El conseller d’Afers Exteriors, Raül Romeva, ha dit aquest diumenge que l’actuació per impedir l’1-O ha estat “de caràcter criminal” i, esgrimint l’article 7 del tractat de la Unió Europea, ha anunciat que miraran d’activar mecanismes de sanció i control comunitaris perquè considera que l’actuació policial d’aquest diumenge “posa en risc la imatge de la UE com a garant dels drets humans”.

De moment, però, ni aquestes interpel·lacions directes, ni les del responsable català davant la Unió Europea, Amadeu Altafaj, ni les del president Carles Puigdemont, els darrers dies i també la nit de l’1-O, han aconseguit el seu objectiu.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides