Mariano Rajoy es vanta que “no hi ha hagut referèndum”

rajoy a segovia
rajoy a segovia

En una declaració institucional des del palau de la Moncloa, el president del govern, Mariano Rajoy, ha assegurat “amb tota rotunditat” que “avui no hi ha hagut un referèndum d’autodeterminació a Catalunya” i que tots els espanyols han pogut constatar que l’Estat de dret es manté “fort i vigent“.

El president del govern ha subratllat que els únics responsables i culpables del que ha passat avui a Catalunya són els qui “han promogut la ruptura de la legalitat i de la convivència“. “No busquin més culpables, no n’hi ha”, ha dit.

Rajoy ha assenyalat que ha complert amb la seva obligació com a president del govern i ha assumit la responsabilitat que això comporta, i ha defensat així l’actuació de l’executiu a Catalunya, que ha estat “amb la llei i només amb la llei“.

“Hem fet el que havíem de fer, som el govern d’Espanya, jo sóc el president i he assumit la meva responsabilitat”, ha dit, subratllant que avui s’ha demostrat que l’Estat de dret té “recursos per defensar-se d’un atac tan seriós” com el que s’ha volgut perpetrar amb el referèndum il·legal. “Avui ha prevalgut la democràcia, perquè s’ha complert la Constitució“, ha dit.

El president del govern ha agraït el treball dels jutges i fiscals i de la policia i la guàrdia Civil davant aquest “atac tan greu a la nostra legalitat” i ha admès que “hagués estat més fàcil per a tots mirar cap a un altre costat”, però no ho han fet per “lleialtat” a la democràcia.

Rajoy ha anunciat que demà mateix demanarà la seva compareixença al Congrés dels Diputats i que convocarà a les forces polítiques amb representació parlamentària per reflexionar sobre un futur que ha de ser afrontat “plegats” després de l’1-O.

El president del Govern ha confiat a seguir comptant amb el suport dels partits que defensen els fonaments constitucionals i per això convocarà les forces parlamentàries a fi d’analitzar aquest tema. “Reflexionar junts sobre un futur que hem d’afrontar junts“, ha assenyalat.

Al seu parer, si alguna cosa s’ha pogut comprovar avui és “la constatació de la fortalesa de la democràcia, l’eficàcia de les institucions, l’eficiència dels servidors públics i la responsabilitat de la majoria dels ciutadans“, ha indicat en acabar la seva intervenció.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides