Puigdemont apunta que durà la victòria del sí al Parlament

"Ens hem guanyat el dret a tenir un estat independent en forma de república"
govern 1O
govern 1O

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha afirmat que “ens hem guanyat el dret a tenir un Estat independent en forma de república” i ha anunciat que traslladarà “ens els propers dies” al Parlament de Catalunya el resultat de la votació d’aquest diumenge perquè l’apliqui, com preveu la llei del referèndum, que va ser suspesa pel Tribunal Constitucional. En aquest sentit, ha afegit que tenen el dret a “implementar el que han decidit els ciutadans”.

La declaració institucional del president ha tingut lloc poc després de les 22.30, quan encara no es coneixien les dades definitives i només han circulat xifres sobre diversos municipis. Fonts del govern havien donat a conèixer que s’han mobilitzat 3 milions de persones, una xifra que inclou les que no han pogut votar.

Finalment, el resultat de la votació difós per la Generalitat, sobre la base d’un 95% de l’escrutini, ha donat com a guanyador el amb un 90,09% dels suports (2.020.144) mentre que el no n’hauria rebut un 7,87% (176.565), els vots blancs serien un 2,03% (45.586) i els nuls, un 0.89% (20.129). Es dona la circumstància que els percentatges publicats per la Generalitat sumen un 100,88%.

Puigdemont s’ha dirigit “als demòcrates” de Catalunya, Espanya, Europa i el món i ha agraït als parlamentaris i líders estrangers que han expressat preocupació pels fets d’aquest 1-O. 

Per la seva part, el conseller d’Interior, Joaquim Forn, ha dit que les forces policials desplegades per evitar el referèndum han incomplert els acords de la Junta de Seguretat. Segons ha assegurat, la Guàrdia Civil i la Policia Nacional han efectuat actuacions que “no coneixíem”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides