465 ferits, dos d’ells en estat greu

El conseller de Salut, Toni Comín "condemna" les càrregues policials
Título de la imagen
Título de la imagen

L’últim balanç del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) xifra en 465 les persones ferides o contusionades a causa de l’actuació de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil per impedir el referèndum d’aquest diumenge, dues d’aquestes estan en estat greu. Un d’ells, és un jove que ha rebut l’impacte d’una pilota de goma, i que ara està sent atès al quiròfan de l’Hospital de Sant Pau de Barcelona.

Els agents de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional han començat a carregar de bon matí contra la gent que es concentrava a les portes dels col·legis electorals per votar en el referèndum independentista, amb l’objectiu de requisar les urnes i tot el material que estigui relacionat amb la consulta, com les paperetes o els equips informàtics.

El conseller de Salut, Toni Comín, ha fet una “condemna rotunda” dels fets, que són una “prova irrefutable de la brutalitat de la intervenció policial al llarg de dia d’avui, i són impropis d’una policia en un estat de dret contra una població pacífica i desarmada”. Comín creu que la xifra és una prova que “no hi ha hagut la més mínima proporcionalitat”.

D’altra banda, el ministeri d’Interior ha informat a través de les xarxes socials que hi han “de moment, 9 agents de la Policia Nacional i 3 de la Guàrdia Civil ferits mentre complien l’ordre de la jutgessa del Tribunal Superior de Justicia de Catalunya”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides