El govern català acusa l’Estat d’una actuació “de caràcter criminal”

Turull culpa Rajoy i Zoido del fet que hi hagi ferits
turull romeva
turull romeva

El portaveu del govern de la Generalitat, Jordi Turull, ha manifestat que les actuacions de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional per impedir l’1-O no són proporcionals ni responen a criteris policials, com sosté el govern espanyol, sinó “a l’a por ellos, tot afegint que “només volen fer mal a la gent” i provocar danys materials.

Per la seva part, el conseller d’Afers Exteriors, Raül Romeva, ha dit que l’actuació per impedir l’1-O ha estat “de caràcter criminal” i, esgrimint l’article 7 del tractat de la Unió Europea, ha anunciat que miraran d’activar mecanismes de sanció i control comunitaris perquè considera que l’actuació policial d’aquest diumenge “posa en risc la imatge de la UE com a garant dels drets humans”.

També durant la seva intervenció poc abans de les 14.30 hores, Turull ha assegurat que es vota al 96% dels punts habilitats i que el sistema “s’està estabilitzant”. Segons les xifres oficials del govern català, 337 persones han estat ferides o contusionades. Turull n’ha responsabilitzat “exclusivament” el govern espanyol, en particular el president Mariano Rajoy i el ministre de l’Interior, Juan Ignacio Zoido. Així mateix, ha condemnat una agressió contra la consellera Clara Ponsatí i ha demanat al govern espanyol respectar la supressió a Catalunya de l’ús de les bales de goma per part d’agents antiavalots.

(Visited 39 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari