El govern català acusa l’Estat d’una actuació “de caràcter criminal”

Turull culpa Rajoy i Zoido del fet que hi hagi ferits
turull romeva
turull romeva

El portaveu del govern de la Generalitat, Jordi Turull, ha manifestat que les actuacions de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional per impedir l’1-O no són proporcionals ni responen a criteris policials, com sosté el govern espanyol, sinó “a l’a por ellos, tot afegint que “només volen fer mal a la gent” i provocar danys materials.

Per la seva part, el conseller d’Afers Exteriors, Raül Romeva, ha dit que l’actuació per impedir l’1-O ha estat “de caràcter criminal” i, esgrimint l’article 7 del tractat de la Unió Europea, ha anunciat que miraran d’activar mecanismes de sanció i control comunitaris perquè considera que l’actuació policial d’aquest diumenge “posa en risc la imatge de la UE com a garant dels drets humans”.

També durant la seva intervenció poc abans de les 14.30 hores, Turull ha assegurat que es vota al 96% dels punts habilitats i que el sistema “s’està estabilitzant”. Segons les xifres oficials del govern català, 337 persones han estat ferides o contusionades. Turull n’ha responsabilitzat “exclusivament” el govern espanyol, en particular el president Mariano Rajoy i el ministre de l’Interior, Juan Ignacio Zoido. Així mateix, ha condemnat una agressió contra la consellera Clara Ponsatí i ha demanat al govern espanyol respectar la supressió a Catalunya de l’ús de les bales de goma per part d’agents antiavalots.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides