La policia carrega contra els votants

La Guàrdia Civil i la Policia Nacional ha entrat als col·legis a la força i han retirat les urnes
Título de la imagen
Título de la imagen

A partir de les 8.30 h d’aquest diumenge, els agents de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional han començat a carregar contra la gent que es concentrava a les portes dels col·legis electorals per votar en el referèndum independentista, amb l’objectiu de requisar les urnes i tot el material que estigui relacionat amb la consulta, com les paperetes o els equips informàtics.

Cap a les 8.40 d’aquest matí, un grup d’antiavalots de la policia ha carregat contra les desenes de persones que es trobaven custodiant el col·legi electoral IES Jaume Balmes de Barcelona. Diversos testimonis asseguren que els agents han colpejat nens i persones grans. Un home que ha resultat ferit per la policia explica que li han pegat “amb la porra, la mà i puntades de peu”. Les ambulàncies ja han arribat a aquest centre per atendre a les persones ferides després de les càrregues de la policia.

A les 9 del matí, la Guàrdia Civil ha fet un cordó i ha carregat contra alguns dels concentrats en el Pavelló de Sant Julià de Ramis, el col·legi electoral on vota el president de la Generalitat, Carles Puigdemont. Els voluntaris i responsables de les meses electorals s’han emportat i guardat les urnes just abans que els agents entressin al col·legi trencant vidres de la porta. Els agents han començat a buscar les urnes i les paperetes, mentre els ciutadans que eren dins cantaven l’Estaca i l’Himne dels Segadors.

A Girona, la Policia Nacional s’ha personat al col·legi Verd de l’Eixample i l’ha desallotjat amb trets a l’aire i cops de porra. Tot i això, no han aconseguit trobar les urnes preparades per al referèndum. A Lleida també han arribat unitats de la Guàrdia Civil a un centre de votació d’Artesa. Fins ara, el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) ha atès a 40 persones en territori lleidatà.

Al carrer Favència, a Nou Barris, una dona gran ha resultat ferida. A la Barceloneta, Guinardó i Sant Carles de la Ràpita també hi han hagut diversos ferits.

Els antidisturbis de la Policia Nacional també han carregat contra els concentrats a l’Escola Nostra Llar de Sabadell, on havia de votar la presidenta del Parlament, Carme Forcadell. En aquest centre els agents han disparat pilotes de goma, malgrat que estiguin prohibides pel Parlament des de l’any 2014. Així mateix, els policies també han actuat al col·legi de Sant Vicenç dels Horts on havia de votar Oriol Junqueras. Malgrat tot, Forcadell i Junqueras ja han pogut votar en altres col·legis electorals.

Un home ha resultat ferit a l’ull per l’impacte d’una pilota de goma i ara està ingressat a l’Hospital de Sant Pau de Barcelona, on està a punt de ser intervingut.

A la Mariola, Lleida, els enfrontaments entre la Policia Nacional i els ciutadans han deixat un ferit molt greu, que durant la càrrega ha caigut inconscient a terra. Una ambulància del SEM l’ha evacuat després de que uns metges li hagin practicat maniobres de reanimació

Segons el portaveu del govern, Jordi Turull, hi ha 465 persones ferides o contusionades a causa de l’actuació de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil per impedir el referèndum, algunes d’elles en estat greu.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides