Cues per poder votar en molts col·legis electorals

Els votants, alguns fins i tot amb tractors, han custodiat la majoria de centres aquesta matinada
Título de la imagen
Título de la imagen

Catalunya ha començat a votar, amb desigual èxit, a les 9 del matí pel referèndum d’independència després d’una llarga nit, en què molts ciutadans han fet guàrdia davant de la majoria dels col·legis electorals de Catalunya, en molts llocs fins i tot han fet servir, com ja s’havia anunciat, tractors per bloquejar els accessos; inicialment hi havia 2.315 meses segons les dades oficials. Encara no hi ha dades oficials que detallin en quants d’aquests col·legis es pot votar.

Les cinc de la matinada ha estat l’hora programada en què els ciutadans que volen exercir el seu dret a vot s’han personat als col·legis electorals; en molts d’aquests, ja hi havia gent que havia passat la nit custodiant el centres. A partir de les cinc i fins a l’hora de votar han estat molts els ciutadans que s’han acostat als centres esperant l’arribada de les urnes i la constitució de les meses, que s’ha produït a les 8 del matí.

La passivitat dels Mossos d’Esquadra ha fet que a les 9 del matí, moment en què era previst l’inici de les votacions, la Policia Nacional i la Guàrdia Civil hagin començat el desplegament per diferents col·legis de Catalunya, requisant urnes i evitant el vot dels ciutadans.

De moment, es registren cues en molts col·legis electorals arreu del país. Els ciutadans han estat matiners.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides