Els Mossos desobeeixen la jutgessa Armas

Havien de tancar els centres de l'1-O i requisar el material de matinada
Forn i Trapero
Forn i Trapero

La jutgessa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) Mercedes Armas va obligar els Mossos d’Esquadra a tancar tots els centres de votació pel referèndum d’independència i a requisar les urnes i les butlletes abans de les 6 del matí. El major de la policia catalana, Josep Lluís Trapero, va traslladar aquestes instruccions als seus subordinats, però, segons totes les evidències, aquesta ordre judicial ha estat desobeïda.

Els Mossos que s’han acostat aquesta matinada als col·legis electorals s’han limitat a aixecar acta de la presència de gent, però no han procedit a retirar el material electoral ni a identificar a cap dels concentrats. Des de mitjanit, les forces de la Policia Nacional que hi ha estacionades al port de Barcelona han començat a desplegar-se i el mateix han fet, cap a les 5 de la matinada, les patrulles de la Guàrdia Civil.

Fins a les 8 del matí no era ressenyable cap incident d’ordre públic, tret d’alguns petits aldarulls puntuals protagonitzats, aparentment, per joves espanyolistes als voltants d’algun col·legi electoral.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides