Nova manipulació: ara, l’ONU

L'exigència a Espanya sobre drets humans prové de dos "experts" que no són personal de l'organització
Raül Romeva
Raül Romeva

Nou cas de manipulació informativa relacionada amb el procés sobiranista de Catalunya per part dels sectors independentistes. En aquesta ocasió, s’ha atribuït a l’Organització de les Nacions Unides (ONU) i/o a la seva agència per a la protecció dels drets humans una declaració de dos experts que exhorta les autoritats espanyoles a respectar els drets fonamentals en el marc de les actuacions per impedir el referèndum.

Independentment de la legalitat del referèndum, les autoritats espanyoles tenen la responsabilitat de respectar aquells drets que són essencials per a les societats democràtiques“, expressen Alfred de Zayas i David Kaye, identificats pel mateix comunicat com a experts que formen part dels Procediments Especials del Consell de Drets Humans de l’ONU i que treballen a títol personal: “De forma voluntària, no són funcionaris de l’ONU i no reben salari pel seu treball”, precisen.

Malgrat això, El Nacional ha titulat la seva informació: “L’ONU exigeix a Espanya que respecti els drets fonamentals a Catalunya“. Per la seva part, Vilaweb assenyala: “L’agència de l’ONU per a la protecció dels drets humans denuncia la repressió contra el referèndum català“. I el seu subtítol afegeix: “Un informe critica la vulneració de drets fonamentals com la llibertat d’expressió, de reunió, d’associació i de participació pública”. També Público i mitjans públics de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), en la línia del conseller d’Exteriors, Raül Romeva, han atribuït aquestes preocupacions a l’agència de l’ONU pels drets humans, que ni tan sols ha difós a Twitter el text.

El comunicat -que no informe-, és una crida dels dos experts per assegurar-se que les mesures contra l’1-O no interfereixen en l’exercici dels drets d’associació, reunió, participació pública i llibertat d’expressió. Kaye i De Zayas es fan ressò de fets com les detencions d’alts càrrecs de la Generalitat, les investigacions per sedició i el bloqueig de llocs web, i expressen: “Les mesures que estem presenciant són preocupants perquè semblen violar els drets individuals fonamentals, suprimint la informació pública i la possibilitat de debat en un moment crític per a la democràcia espanyola”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.