De la “mare superiora” a la “Sagrada Família”

Els Pujol Ferrusola empraven diversos sobrenoms religiosos en operacions a Andorra, revela 'El Mundo'
Jordi Pujol i Marta Ferrusola
Jordi Pujol i Marta Ferrusola

La família Pujol Ferrusola va efectuar operacions bancàries al Principat d’Andorra sota l’àlies “Sagrada Família”, revela El Mundo basant-se en documentació facilitada per Andorra a l’Audiència Nacional sobre dues operacions del juliol del 1994.

Segons aquesta informació, Jordi Pujol Ferrusola va ordenar al gestor Josep Maria Pallerola dues transferències a comptes de la Banca Reig i Pallerola va fer constar per escrit que l’ordre procedia de la “Sagrada Família”.

Diverses referències religioses, emprades en un principi de manera informal entre Pallerola i la família de l’expresident Jordi Pujol, es van fer constar en registres de la Banca Reig (actual Andbank), com havia posat de manifest unes anotacions que es van fer famoses el passat mes de maig, que corresponien al 1995.

Segons recull un informe aportat al sumari del cas Pujol, en una nota manuscrita dirigida a la Banca Reig, Marta Ferrusola es presentava com “la mare superiora de la Congregació” i demana al “Reverend Mossèn” una transferència. En concret, “dos missals de la meva biblioteca” -dos milions de pessetes del seu compte, ha interpretat la UDEF- a la “biblioteca del capellà de la parròquia” -suposadament, el primogènit, Jordi Pujol Ferrusola-.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.