El TSJC ordena impedir l’ús de locals públics per preparar l’1-O

La magistrada de l'alt tribunal assumeix les diligències que portava la fiscalia
TSJC
TSJC

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha ordenat a la Fiscalia que cessi en les seves “diligències, actuacions i instruccions” per impedir la votació de l’1-O, ja que una magistrada de l’alt tribunal català ha assumit la investigació.

El TSJC ha ordenat als Mossos d’Esquadra, la Guàrdia Civil i la Policia Nacional que impedeixin la utilització de locals o edificis públics per a la preparació del referèndum, i obliga a tancar els que s’haguessin pogut obrir per a la votació.

La magistrada de l’alt tribunal català, Mercedes Armas, que dirigeix la causa oberta per l’1-O contra el govern català ha notificat a la Fiscalia que ha de cessar les seves actuacions en relació al referèndum, en virtut de l’article 773.2 de la Llei d’enjudiciament criminal, que preveu aquesta mesura quan hi hagi un procediment judicial obert sobre els mateixos fets.

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va demanar al TSJC que apartés “de manera immediata” a la Fiscalia de la investigació sobre el referèndum de l’1-O. Puigdemont argumentava que l’havia assumit de manera “il·legítima” en existir una causa oberta al TSJC.

La magistrada ha fet efectiva avui aquesta mesura, i en l’acte, la magistrada ha ordenat també requisar tot el material relacionat amb l’1-O que pugui trobar-se en l’interior d’aquests locals públics.

Armas diu haver pres aquestes mesures a partir de la “clara inobservança” per part del Govern català de les decisions del Tribunal Constitucional i de les ordres que va donar de tancar webs del Govern, ordres que han estat “burlades” mitjançant la creació de noves pàgines on es disposen centres de vot i s’afirma que la consulta se celebrarà.

Per tot plegat, la magistrada del TSJC ha ordenat a tots els cossos de seguretat que impedeixin que els locals de titularitat pública o en els quals es presta algun servei públic s’usin per a la preparació de la consulta. I en concret, s’ordena que l’1 d’octubre “s’impedirà la seva obertura, procedint, si s’escau, al tancament de tots aquells que haguessin arribat a obrir”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides