‘Watergate’ a l’ajuntament de la Seu d’Urgell

      
Título de la imagen
Título de la imagen

El novembre de l’any passat l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, i la regidora de Serveis Socials, Anna Vives, van presentar una querella criminal contra EL TRIANGLE i un col·laborador del diari digital d’aquesta revista catalana per un presumpte delicte de calúmnies en considerar que algunes informacions publicades no s’ajustaven a la realitat i, alhora, atemptaven contra l’honor i la intimitat personal d’ambdós polítics del PDECat, antiga Convergència.

En la demanda judicial, els querellants van presentar com a prova de la suposada autoria dels articles un correu electrònic on consta la identitat d’un periodista que va intentar confirmar unes informacions sol·licitades per EL TRIANGLE, adreçat a l’Institut Català de la Salut (ICS), a través del gabinet de premsa d’aquest organisme depenent de la conselleria de Sanitat que encapçala Toni Comin.

Albert Batalla i Anna Vives van aportar al jutjat com a prova per demanar la imputació del suposat autor d’aquestes informacions una còpia del mail enviat al gabinet de premsa de l’ICS, que “misteriosament” va arribar a les mans dels dos polítics amb l’expressa identificació del compte del correu electrònic des d’on s’havia fet aquesta consulta periodística.

L’advocat defensor d’aquest periodista ha demanat, tant a l’alcalde com a la regidora, que justifiquin davant la justícia l’origen del correu electrònic enviat al gabinet de premsa de l’ICS i de quina manera aquest mail va arribar a les seves mans. El presumpte reenviament fet pel departament de premsa de l’ICS als dos màxims responsables de l’ajuntament de la Seu d’Urgell podria ser constitutiu dels delictes previstos en els articles 417 i 418 del Codi Penal, a més d’una clara vulneració del dret de defensa i del dret a la intimitat personal, així com del secret de les comunicacions.

Tot plegat és un inacceptable atemptat contra la llibertat d’expressió i de premsa de la qual l’alcalde i diputat al Parlament de Catalunya, Albert Batalla, en fa bandera darrerament en les seves intervencions públiques, tot i que no té cap inconvenient en escudar-se en la Constitució espanyola a l’hora de defensar i justificar, suposadament, la vulneració dels seus drets com a funcionari públic, sense admetre cap crítica a la seva gestió política.

Com va arribar aquest mail privat, des de l’ICS a l’ajuntament de la Seu d’Urgell? Com gosen l’alcalde Albert Batalla i la regidora Anna Vives querellar-se contra un mitjà de comunicació i un periodista amb un document al qual, legalment, mai no podrien haver accedit? Amb quina base jurídica poden difondre un mail privat d’un professional que, de cap manera, tenien dret a tenir ni, molt menys, a exhibir?

L’ajuntament de la Seu d’Urgell ja té el seu ‘Watergate’, l’escàndol d’interferències en les comunicacions privades que va acabar amb la destitució del president nord-americà Richard Nixon. En l’escrit presentat al jutge instructor de la querella criminal, Ignacio Risueño, l’advocat defensor demana que s’investigui aquesta greu irregularitat, presumptament constitutiva de delicte, que afecta tant al conseller Toni Comin com a l’alcalde Albert Batalla i a la seva mà dreta, Anna Vives.

Continuarem informant.

(Visited 24 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari