La Conferencia Episcopal fa una crida al “diàleg generós i honest”

Els bisbes demanen que "s'eviti prendre decisions i actuacions irreversibles" al marge de la llei
Título de la imagen
Título de la imagen

El president de la Conferència Episcopal Espanyola (CEE) i cardenal arquebisbe de Valladolid, Ricardo Blázquez, ha llegit aquest dimecres una declaració aprovada unànimement a la Comissió Permanent de la CEE en la qual demana al govern espanyol i a la Generalitat que tinguin un diàleg generós i honest“. Els bisbes s’han ofert a col·laborar amb el diàleg “a favor d’una convivència pacífica” entre les dues parts, que ha de partir de “la veritat i de la recerca del bé comú de tots”.

Blázquez també ha demanat a les autoritats, formacions, entitats i ciutadans que “evitin prendre decisions i actuacions irreversibles i de greus conseqüències que els situïn al marge de la pràctica democràtica emparada per les lleis legítimes que garanteixen la nostra convivència pacífica i originen fractures familiars, socials i eclesials”.

Aquesta declaració arriba poc després que 282 capellans i 21 diaques catalans signessin un manifest a favor del referèndum de l’1 d’octubre “davant la impossibilitat de pactar les condicions per portar-lo a terme de la forma acordada” i demanessin al Papa Francesc que fes de mediador perquè el govern de Mariano Rajoy “recapaciti la seva visceral oposició al referèndum”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides