La Conferencia Episcopal fa una crida al “diàleg generós i honest”

Els bisbes demanen que "s'eviti prendre decisions i actuacions irreversibles" al marge de la llei
Título de la imagen
Título de la imagen

El president de la Conferència Episcopal Espanyola (CEE) i cardenal arquebisbe de Valladolid, Ricardo Blázquez, ha llegit aquest dimecres una declaració aprovada unànimement a la Comissió Permanent de la CEE en la qual demana al govern espanyol i a la Generalitat que tinguin un diàleg generós i honest“. Els bisbes s’han ofert a col·laborar amb el diàleg “a favor d’una convivència pacífica” entre les dues parts, que ha de partir de “la veritat i de la recerca del bé comú de tots”.

Blázquez també ha demanat a les autoritats, formacions, entitats i ciutadans que “evitin prendre decisions i actuacions irreversibles i de greus conseqüències que els situïn al marge de la pràctica democràtica emparada per les lleis legítimes que garanteixen la nostra convivència pacífica i originen fractures familiars, socials i eclesials”.

Aquesta declaració arriba poc després que 282 capellans i 21 diaques catalans signessin un manifest a favor del referèndum de l’1 d’octubre “davant la impossibilitat de pactar les condicions per portar-lo a terme de la forma acordada” i demanessin al Papa Francesc que fes de mediador perquè el govern de Mariano Rajoy “recapaciti la seva visceral oposició al referèndum”.

(Visited 24 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari