Piuet esdevé l’estrella del procés

Independentistes i antiindependentistes es disputen el personatge de Warner
Títol de la imatge
Títol de la imatge

Les xarxes han bullit amb la irrupció de Piuet (Piolín, en castellà) els dies previs a l’1 d’octubre. L’enorme imatge d’aquest personatge de Warner Bros, acompanyat pels no menys famosos i enormes Coiot i ànec Lucas en un dels vaixells que allotja al Port de Barcelona agents policials que han d’actuar contra la celebració del referèndum, ha estat aprofitada per fer tota mena de conyes. De fet, tant els partidaris de la independència com els que s’hi oposen han difós la seva gamma de bromes amb el personatge.

Els indepes han instal·lat el pollet equipat amb un tricorni de la Guàrdia Civil a la bandera espanyola, una hàbil picada d’ullet retòrica a l’àguila imperial de l’escut franquista. També han aprofitat la ressonància ornitològica del franquisme per emular una escena de La guerra de les galàxies: Piuet fa de Luke Skywalker i l’àguila franquista, com Darth Vader en aquell film, li diu que és el seu pare. En una recent aparició a TV3, el conseller de Justícia, Carles Mundó, va rebre com a regal una corbata blava amb la nova estrella del procés al mig. També Òmnium Cultural hi ha sucat pa introduint el personatge en la seva campanya “Democràcia”.

Els partidaris de la unitat d’Espanya també han produït virals per mirar de fer la guitza els indepes… com feia Piulet amb el gat Silvestre. En un d’aquests, el pollet de la Warner, tricorni inclòs, aixeca la parpella d’un Silvestre estabornit… i destapa una estelada. En un altre, una versió gegant i monstruosa de Piuet -també amb tricorni- enxampa Silvestre amb una urna on hi ha una estelada.

Arran de les conyes, Warner va exigir mesures per protegir els seus drets d’imatge. En comptes d’endur-se el creuer Moby Dada, ara mateix necessari per al Ministeri de l’Interior, la decisió de la naviliera, pressionada per Warner i obligada pel seu contracte amb l’Estat, ha consistit a tapar els personatges amb lones gegants, però els agents s’han queixat que no deixen passar la llum. Fonts d’Interior citades per La Vanguardia han confirmat els maldecaps causats per aquest vaixell, del qual el vent destapa la seva veritable aparença.

El cobriment, així mateix, ha ocasionat una mena de limitat efecte Streisand a la xarxa -un efecte contraproduent en l’intent d’amagar quelcom- i de la campanya per alliberar el pollet s’ha fet ressò l’altra icona importada del procés, Julian Assange.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides