El TSJC avala que l’Estat coordini els Mossos

Puigdemont convoca la Junta de Seguretat
forn soler
forn soler

L’operatiu contra la celebració del referèndum de l’1 d’octubre seguirà tenint al capdavant el coronel de la Guàrdia Civil Diego Pérez de los Cobos. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha desestimat el recurs contenciós administratiu amb què el govern de la Generalitat de Catalunya escometia la creació del gabinet de coordinació que aplega, a més de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional, els Mossos d’Esquadra.

En concret, pretenia tombar l’ordre verbal que designava Pérez de los Cobos, cap del Gabinet de Coordinació i Estudis de la Secretaria d’Estat de Seguretat, com a encarregat de coordinar l’operatiu. Es tracta de la primera resposta negativa que rep la bateria d’accions legals que ha anunciat el conseller i portaveu Jordi Turull contra els esforços de la Fiscalia per impedir l’1-O. El TSJC assenyala que la instrucció del fiscal en cap de Catalunya, de la qual deriva l’ordre verbal, no encaixa amb un supòsit de nul·litat.

D’altra banda, el conseller d’Interior, Joaquim Forn, ha declarat que la Policia Nacional i la Guàrdia Civil “vénen a alterar l’ordre”, i tot i les instruccions d’actuar contra els preparatius rebudes pels Mossos, ha reiterat que els agents de la policia catalana permetran que la gent voti l’1 d’octubre. Per la seva part, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha convocat la Junta de Seguretat per establir la coordinació dels cossos policials durant la jornada de l’1-O, una trobada a la qual assistirà “per responsabilitat” el Ministeri de l’Interior, tot i que retreu al govern català que l’ha convocat “violentant els procediments formals”, ja que no s’ha acordat la data. Tindrà lloc aquest dijous al migdia.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.