La Fiscalia ordena als Mossos que “es personin” als col·legis electorals l’1-O

Josep Lluís Trapero envia un subordinat a la primera reunió de coordinació de seguretat per l'1-O
Forn i Trapero
Forn i Trapero

El fiscal superior de Catalunya, José María Romero de Tejada, ha donat instruccions al major dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero, perquè els seus agents identifiquin els responsables dels centres designats com a col·legis electorals per al referèndum del pròxim 1 d’octubre, per prendre’ls declaració com a testimonis i perquè facin entrega de tota la documentació relacionada amb la consulta de la qual disposin.

El fiscal superior ha demanat als Mossos d’Esquadra que requisin tant les urnes com qualsevol tipus de material relacionat amb el referèndum. També ha ordenat a la policia catalana que adverteixi a tots els responsables dels col·legis electorals que “la seva obligació de no cedir els centres“, i que “si lliuren les claus o els codis de seguretat dels locals a qualsevol persona privada o pública, inclosa l’administració educativa, podrà ser considerat un acte de col·laboració en els delictes de desobediència, prevaricació i malversació de fons públics”.

Romero de Tejada justifica aquestes actuacions partint de l’ordre del Fiscal General de l’Estat del 13 de setembre perquè iniciés actuacions per aturar el referèndum independentista. Per aquest motiu ha ordenat als Mossos d’Esquadra que “com a Policia Judicial” es “personin al centre educatiu o centre administratiu designat com a col·legi electoral per a la identificació del responsable“.

D’altra banda, el major dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero, no ha assistit a la primera reunió de coordinació dels cossos de seguretat per a l’1 d’octubre i ha decidit enviar a un subordinat. Ferran López, comissari general de coordinació territorial, s’ha reunit amb els comandaments de la Guàrdia Civil, Policia Nacional i Guàrdia Urbana, i ha presentat un escrit instant la fiscalia a convocar la Comissió de Coordinació Policial de Catalunya, que presideix Carles Puigdemont. Una petició que ha estat rebutjada.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides