Artur Mas haurà de pagar 5,2 milions d’euros pel 9-N

El Tribunal de Comptes dona 15 dies a l'expresident perquè aboni la sanció
Mas, Ortega i Rigau al Parlament
Mas, Ortega i Rigau al Parlament

El Tribunal de Comptes reclama a l’expresident Artur Mas 5.251.948 euros per la consulta del 9-N. Els denunciants, Societat Civil Catalana (SCC) i l’Associació d’Advocats Catalans, han exigit la devolució de més de cinc milions d’euros en concepte de responsabilitat comptable per l’ús irregular de diners públics en la celebració de la consulta de l’any 2014. Artur Mas disposa ara de 15 dies per dipositar els diners i, en cas contrari, el tribunal li embargarà els comptes i el patrimoni.

A la seu del Tribunal de Comptes també havien estat citats per aquest matí l’exvicepresidenta Joana Ortega, l’exconsellera d’Educació, Irene Rigau, i Francesc Homs, exconseller de Presidència, així com set persones més que també van participar en l’organització del referèndum del 9-N. El Tribunal de Comptes pot exigir a Artur Mas la quantitat total que en un principi es tenia que repartir entre la resta dels imputats, tot i que, de moment, l’expresident respón per un import de 3,2 milions.

Els encausats no han anat a la seu madrilenya del Tribunal de Comptes perquè no tenien l’obligació de comparèixer personalment. En canvi, sí que ho han fet els seus advocats, que han presentat al·legacions. La llista d’imputats la completen Lluís Bertran Saura, Josefina Valls Vila, Carolina Pardo Miguel, Jaume Domingo Planas, Ignasi Genovès Avellana, Jordi Serra Catalán i Jordi Vilajoana Rovira, tots ells alts càrrecs de la Generalitat.

(Visited 37 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari