Site icon El Triangle

La CUP proposa anar a la vaga general el 3-O

Título de la imagen

Título de la imagen

La portaveu de la CUP al Parlament, Anna Gabriel, ha advocat, durant l’acte central de la seva campanya a favor del ‘sí’ al referèndum de l’1-O, per convocaruna vaga general a Catalunya el 3 d’octubreen defensa de la nova república catalana i també de la democràcia“, per deixar enrere “aquest estat d’excepció encobert que ja patim”.

L’acte s’ha celebrat a la plaça de la Plana de Badalona (Barcelonès) i ha aplegat a un miler de persones. La portaveu de la CUP ha criticat la reacció de l’Estat espanyol contra la convocatòria del referèndum i ha indicat que “en aquest país hem decidit clamar de nou per la llibertat i la fraternitat i és que, quan es nega la paraula d’un poble, aquest es converteix en una massa emmordassada que busca la llibertat, la justícia i els drets democràtics”.

D’altra banda, la cupaire Mireia Boya ha precisat que si aquesta vaga es proposa per al dia 3 “és perquè potser el dia 2 estiguem encara de ressaca celebrant la victòria”. Boya ha assegurat que “ja no hi ha cap possibilitat de pacte ni diàleg“, perquè no estan disposats a dialogar amb “la repressió” de l’Estat. El diputat Benet Salellas també ha advertit que “davant aquest estat d’excepció no declarat que ja tenim a sobre només hi ha una via, que és la de votar i avançar fins a la consecució de la nova república”.

La proposta de fer una vaga general el pròxim 3 d’octubre, dos dies després de l’anunciada consulta independentista, coincideix amb el preavís de vaga general que va presentar el passat dijous la CGT i la Coordinadora Obrera Sindical (COS), en resposta als registres i les detencions que han dut a terme les forces policials de l’Estat. Malgrat tot, CCOO i la UGT, els dos sindicats majoritaris a Catalunya, no han secundat, d’entrada, aquesta convocatòria.

Exit mobile version