Protesta diplomàtica de Madrid davant el Vaticà

303 capellans i diaques catalans han emès un comunicat a favor de l'1-O, una "contradicció" segons el govern espanyol
Título de la imagen
Título de la imagen

L’ambaixador espanyol al Vaticà, Gerardo Bugallo, ha entregat una nota verbal de protesta a la Santa Seu on expressa el desacord del Govern espanyol amb el comunicat que van emetre 282 capellans i 21 diaques catalans, on es crida als catòlics a votar en el referèndum de l’1-O. “Davant la impossibilitat de pactar les condicions per portar-lo a terme de forma acordada, considerem legítima i necessària la realització d’aquest referèndum”, afirma el manifest.

Gerardo Bugallo va aprofitar una recepció a l’ambaixada dels Estats Units a Roma per entregar aquest document al secretari d’Estat del Vaticà, el cardenal Pietro Parolin. En aquesta nota verbal de protesta l’Estat afirma que el comunicat dels capellans i diaques catalans entra en “contradicció” amb la conducta que s’espera d’uns sacerdots catòlics i que vulnera el Codi de Dret Canònic, així com l’esperit dels acords entre Espanya i la Santa Seu del 1979.

De tota manera, els 303 capellans i diaques que han signat el comunicat són menys del 15% dels 2.198 sacerdots i monges que hi ha Catalunya. Aquesta setmana s’espera un pronunciament de la Conferència Episcopal Espanyola sobre el conflicte independentista i el referèndum de l’1-O.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides