300 estudiants passen la nit dins l’edifici històric de la UB

Estaran en mobilització "permanent" per reclamar democràcia i que es pugui votar l'1-O
Título de la imagen
Título de la imagen

Uns 300 estudiants han passat la nit dins l’edifici històric de la Universitat de Barcelona (UB) després que ahir diversos moviments i organitzacions estudiantils fessin una crida a mobilitzar-se, buidar les aules i omplir els carrers. Els estudiants reclamen que es pugui votar l’1-O i que es recuperin les llibertats a Catalunya després del setge policial i jurídic que hi ha hagut en els darrers dies. Les portes del centre universitari s’han tancat a les dotze de la nit, quan l’organització ha decidit no deixar entrar ningú més per garantir l’ordre de la mobilització.

Els estudiants que han dormit dins l’edifici històric de la UB asseguren que la mobilització de protesta estudiantil és imprescindible i que s’hi quedaran “indefinidament”. “Estem en mobilització permanent, com exigeix el país, i creiem que tota la comunitat universitària hem de seguir“, defensen els mobilitzats. La concentració ha estat impulsada per la plataforma Universitats per la República, una plataforma d’estudiants i professors a favor del “sí” al referèndum.

El ministre d’Educació, Íñigo Méndez de Vigo, ja ha demanat un informe a l’alta inspecció sobre les vagues a les universitats i la pèrdua de classes a Catalunya. El ministre rebutja que els centres educatius catalans hagin de donar instruccions als seus alumnes per assistir a les manifestacions en horari lectiu i assegura que “la feina dels professors no és l’adoctrinament i agafar els nens i portar-los a manifestacions“.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides