La Sindicatura Electoral renuncia i cedeix el seu càrrec a altres entitats

Ja han estat posat en llibertat tots els detinguts aquest dimecres durant la macrooperació policial Anubis
Título de la imagen
Título de la imagen

Els membres de la Sindicatura Electoral de Catalunya han renunciat, a petició del Govern català, al seus càrrecs percedir el testimoni d’observació del Referèndum a altres ens públics i acadèmics“, que es comunicaran en els propers dies. L’executiu català entén que aquesta és la “millor manera” d’assegurar l’objectiu final amb les màximes garanties.

La Generalitat considera que la decisió de la Sindicatura Electoral de traspassar la seva tasca a altres ens públics i acadèmics suposa un “manteniment de les garanties” del referèndum perquè “tots els processos i mitjans que el sostenen ja han estat degudament supervisats i validats” pels treballs de la mateixa Sindicatura. Així mateix, el govern català ha assegurat que segueix assumint totes les funcions com a administració electoral, així com la coordinació amb altres institucions catalanes que seran seguides per les dues missions d’observació internacional i les desenes de visitants que ja han estat acreditats per garantir el “normal funcionament” del referèndum del pròxim 1 d’octubre.

La Sindicatura ha formalitzat la renúncia aquest divendres coincidint amb la posada en llibertat dels sis detinguts restants que han estat des d’aquest dimecres a les dependències de la Guàrdia Civil, situada a la Travessera de Gràcia de Barcelona i a Sant Andreu de la Barca. Tots ells, acusats de malversació, prevaricació i desobediència, han quedat en llibertat amb càrrecs després d’acollir-se al dret de no declarar. El magistrat també ha ordenat als acusats que compareguin cada setmana davant del jutjat.

Trasllat a corre-cuita

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha buidat aquest divendres al migdia la seva seu nacional de material i documentació davant del “rumor” d’un possible escorcoll policial. Una vintena de cotxes particulars i taxistes han ajudat a traslladar el material per evitar-ne una possible intervenció. Jordi Sánchez president de l’ANC s’ha afanyat a dir que “hem salvat el material”, malgrat que ni la mateixa ANC ni la policia espanyola tenien constància d’un possible registre a la seu de l’entitat.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides