Alavedra i Prenafeta accepten dos anys de presó

La Fiscalia eleva la petició per a Luigi i Muñoz en el cas Pretòria
Macià Alavedra a la comissió Pujol
Macià Alavedra a la comissió Pujol

Lluís Prenafeta i Macià Alavedra, els dos històrics de Convergència i del govern de la Generalitat de Jordi Pujol encausats en el cas Pretòria, han acceptat sengles condemnes de dos anys de presó en el pacte assolit a canvi de confessar amb la Fiscalia, que inicialment havia demanat per a ells gairebé set anys de pèrdua de llibertat.

Tots dos, acusats de blanqueig i tràfic d’influències, han admès que van influir sobre càrrecs públics catalans en la trama d’irregularitats urbanístiques que es van cometre a Badalona, Santa Coloma de Gramenet i Sant Andreu de Llavaneres.

En canvi, la fiscal Ana Cuenca demana per a l’exdiputat del PSC Luis García (Luigi) i l’exalcalde socialista de Santa Coloma Bartomeu Muñoz, als quals atribueix ara a més suborn continuat, penes superiors a les plantejades en un principi: tretze anys i vuit anys i quatres mesos, respectivament.

Pel que fa a les multes plantejades per la Fiscalia, Prenafeta afrontarà el pagament de gairebé 6 milions d’euros i Alavedra haurà de pagar 3,2 milions, mentre que la xifra per a Muñoz és de 6,7 milions (més 1,1 milions de comís dels béns) i quant a Luigi, de 25,8 milions i el comís de 5,9 milions de guanys considerats il·lícits.

(Visited 43 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari