Es presenta el manifest 21-S contra el referèndum

L'acte va comptar amb el suport de l'expresident de la Generalitat, José Montilla
Montilla i Iceta manifest 21
Montilla i Iceta manifest 21

El manifest 21-S fa una crida a “la unitat i la solidaritat de la classe treballadora d’Espanya”, i es posiciona amb un “no a la independència, no a la secessió de Catalunya, i no a l’1-O, que no té garanties democràtiques”

L’acte de presentació a les cotxeres de Sants de Barcelona va comptar amb la presència de l’expresident de la Generalitat, José Montilla, i del primer secretari del PSC, Miquel Iceta. Entre els qui s’han adherit al manifest hi ha Carlos Jiménez Villarejo, Nicolás Sartorius, José Botella, Francesc Castellana Aregal, Enrique Senabre, Antoni Luchetti o Eulalia Vintro Castells.

Els promotors del manifest són Isidor Boix, Victoria Corbacho, Manuel Gómez Acosta, Joaquim Gonzalez Muntadas, Dolors Hernández Navarro, Jose Luis López Bulla, Pedro Lopez Provencio, Isabel López Chamosa, Francisco Neira, Josep María Rañé Blasco, Josep M. Rodríguez Rovira i Luis Romero Huertes.

El manifest diu que “la independència de Catalunya debilitaria greument la cohesió i la força de la classe treballadora en un moment històric decisiu, amb els desafiaments de fons de com revertir i superar els brutals impactes de la crisi, de les reformes laborals, de la desigualtat social cada vegada més aguda”.

Els signants defensen que “estem convençuts que cal sortir de l’actual confusió mitjançant un procediment amb plenes garanties democràtiques que superi l’actual bloqueig i permeti actualitzar el nostre ordenament jurídic i emprendre reformes estructurals, territorials i de distribució de competències que satisfacin les aspiracions i desitjos legítims de la ciutadania”.

El document acaba dient que “per tot això el nostre pronunciament per desbloquejar la crisi política provocada a Catalunya va acompanyat de la convicció que cal tornar a situar, en l’eix de l’acció social i política, propostes d’acció col·lectiva per acabar amb polítiques que emparen la corrupció a Catalunya i a tot Espanya, per a l’aprofundiment dels drets civils, per la dignitat del treball i, en primer lloc, perquè la sortida de la crisi sigui veritat per a tota la ciutadania”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides