La sorprenent deriva de Julian Assange cap a la ultradreta

El fundador de Wikileaks aterra al procés després d'intervenir a favor de Trump i Le Pen
assange plus
assange plus

La plataforma Wikileaks va néixer l’any 2006 amb la voluntat de filtrar documents confidencials per desemmascarar els poders ocults que dominen el món i, en especial, posar en evidència els règims autoritaris. Els seus primers èxits se’ls va apuntar amb la difusió d’imatges sobre la intervenció de l’exèrcit dels Estats Units a l’Iraq i la revelació de documents secrets sobre la invasió de l’Afganistan. El gran cop el va donar l’any 2010, amb la filtració de més de 250.000 documents del departament d’Estat nord-americà.

Aquestes intrèpides accions van conferir una gran popularitat al fundador de Wikileaks, l’australià Julian Assange, entre els moviments d’esquerra i els sectors altermundistes. Però durant una visita a Suècia va ser acusat de violació per dues noies i es va encetar una causa judicial contra ell que el va portar a refugiar-se a l’ambaixada de l’Equador a Londres, on encara avui resta tancat.

Durant aquesta llarga reclusió, Julian Assange ha fet un sorprenent viratge ideològic i ha abandonat la seva militància d’esquerranós antisistema per emergir com un simpatitzant dels populismes d’ultradreta que proliferen en els països occidentals. Així ho va demostrar amb la seva intervenció durant les passades eleccions nord-americanes amb la difusió, a través de Wikileaks, de milers de correus electrònics que perjudicaven la candidatura de Hillary Clinton en benefici de Donald Trump.

Va intentar la mateixa jugada en vigílies de les últimes eleccions presidencials franceses, quan Wikileaks va reproduir una muntanya de correus que van ser piratejats al quarter general del partit En Marche!, del candidat Emmanuel Macron. Amb anterioritat, la líder del Front National, Marine Le Pen, s’havia pronunciat a favor d’acollir Julian Assange a França com a refugiat polític. A l’ambaixada de l’Equador a Londres, Julian Assange també s’ha reunit amb Nigel Farage, l’exlíder de l’UKIP i màxim artífex del Brexit.

Donald Trump, Marine Le Pen, Nigel Farage… Per què Julian Assange fa ara activisme a favor de la independència de Catalunya? Cui prodest?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides