Trapero demana prudència als Mossos

El jutge recrimina al major de la policia catalana poca implicació per perseguir el referèndum
El major dels Mossos, Josep Lluís Trapero
El major dels Mossos, Josep Lluís Trapero

El major dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero, ha fet arribar un comunicat als agents de la policia catalana en el que s’ordena que “s’ha de ser especialment restrictiu i curós amb l’ús de la força“, en referencia del manteniment de l’ordre públic en les concentracions que estan fent els independentistes davant les actuacions de l’Estat contra la celebració del referèndum de l’1-O.

En un comunicat intern, Trapero concreta als agents que l’ús de la força “s’haurà de limitar a aquells casos en què s’hagi de garantir la seguretat pròpia o de tercers i sempre que no hi hagi una altra opció menys lesiva”, segons ha publicat Europa Press.

Trapero, amb el comunicat, pretén enviar també un missatge de tranquil·litat als agents de la policia catalana quan els hi diu que el dispositiu dels Mossos “té com a objectiu garantir la seguretat de tots els ciutadans i evitar que es produeixin alteracions de l’ordre públic”.

Per altra banda, el jutge Juan Antonio Ramírez Sunyer, titular del jutjat d’instrucció nº 13 de Barcelona, ha trucat al major Trapero per retreure-li l’actitud passiva de la policia catalana durant els escorcolls que va fer ahir la Guàrdia Civil a diferents dependències de la Generalitat, segons okdiario.

Les comitives judicials i els membres de la Guàrdia Civil van quedar atrapades durant hores en les dependències on van fer els escorcolls per trobar informació i material sobre l’1-O.

Milers de persones van impedir que Guàrdia Civil i comitives judicials poguessin sortir, ja que l’actuació dels Mossos no va donar solució al tema, cosa que no va agradar al jutge que va posar-se en contacte amb el major Trapero per recriminar-li aquesta manca d’actuació.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides