Junqueras rectifica i accepta enviar les despeses setmanals

Cristóbal Montoro rep tots els informes endarrerits fins al 17 de setembre però sense la signatura del vicepresident
Ministre Montoro
Ministre Montoro

La Generalitat ha fet marxa enrere i ha tornat a enviar al Ministeri d’Hisenda tots els informes setmanals de pagaments endarrerits que li exigeix l’Estat per certificar que l’administració catalana no ha realitzat cap pagament relacionat amb el referèndum del pròxim 1 d’octubre. Fonts d’Hisenda han confirmat que els certificats que han rebut no tenen la signatura del vicepresident i conseller d’Economia i Hisenda, Oriol Junqueras.

El passat dimecres, la Interventora General de la Generalitat, Rosa Vidal Planella, va enviar un comunicat al ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, on li comunicava que per ordre d’Oriol Junqueras deixava d’informar al govern central sobre els certificats de pagament setmanals.

Malgrat tot, Montoro ha comunicat aquest dimarts, mentre la Guàrdia Civil duu a terme la macrooperació policial contra l’1-O, que la interventora ha rectificat i ha enviat els informes que recullen les despeses de la Generalitat fins al 17 de setembre, exceptuant les referides a organismes públics dependents del govern català. “Això que ha fet la interventora és el que cal fer, seguir complint la legalitat vigent“, ha afirmat el ministre d’Hisenda, tot i que “ningú els ha explicat aquest canvi de criteri”. Montoro també ha criticat la “conducta erràtica” de la Generalitat i el “caos” amb el qual està funcionant.

Fonts de la conselleria d’Economia i Hisenda afirmen que la Generalitat ha donat el seu consentiment a la interventora perquè torni a enviar els informes setmanals, però manté la seva decisió de no remetre a Montoro la llista de compromisos pendents de pagament, que inclou les nòmines dels treballadors públics, perquè puguin ser atesos pel Ministeri després que aquest hagi intervingut els comptes de l’administració catalana.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides