Escorcolls i detencions a la Generalitat contra l’1-O

La Guàrdia Civil deté Josep María Jové, secretari general d'Economia, i Lluís Salvadó, secretari d'Hisenda
jove erc economia
jove erc economia

La Guàrdia Civil ha entrat aquest dimecres al matí a dependències de la Generalitat de Catalunya per cercar documentació sobre l’organització del referèndum de l’1-O i ha detingut almenys tretze persones, entre les quals dos alts càrrecs molt propers al vicepresident Oriol Junqueras: Josep Maria Jové, que és secretari general d’Economia, i Lluís Salvadó, secretari d’Hisenda. Es tracta d’una causa per la presumpta comissió de delictes de desobediència, malversació i prevaricació.

Altres alts càrrecs detinguts són Josuè Sallent (CTTI), David Franco (CTTI), Xavier Puig Farré (Oficina d’Afers Socials), Juan Manuel Gómez (Economia i Hisenda), Francesc Sutrias (director general de Patrimoni), María Rosa Rodríguez Curto (directora general de Servei de la Generalitat i responsable de desenvolupaments informàtics) i David Palanques (CTTI). Pau Furriol i Mercedes Martínez Martos, vinculats amb naus on s’ha trobat material del referèndum, també han estat detinguts. En canvi, no és el cas del secretari d’Economia, Pere Aragonès, com ha confirmat ell mateix a RAC1, malgrat que algunes informacions a primera hora apuntaven en aquest sentit.

Per ordre del Jutjat d’Instrucció 13 de Barcelona, el mateix que va obrir diligències contra l’exsenador d’ERC Santi Vidal, els agents han entrat a les conselleries d’Economia, Governació, Exteriors i Treball i Afers Socials, així com a les seus de l’Institut Català de Finances (ICF), el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI) i el Consorci de l’Administració Oberta de Catalunya. També s’ha presentat a les empreses T-Systems i Indra.

El vicepresident Junqueras ha declarat a Catalunya Ràdio que el que està passant d’aquest dimecres “no ho hem vist en cap democràcia occidental des de fa dècades” i demostra “que hi ha un veritable estat policial”. “Estan atacant el conjunt de les institucions del país”, troba el vicepresident i responsable d’Economia, que malgrat tot ha proclamat que “trobarem la manera de fer efectiva la nostra veu l’1 d’octubre i més enllà de l’1 d’octubre”.

L’operació ordenada pel Jutjat 13 de Barcelona totalitza 41 escorcolls -6 dels quals en despatxos concrets de la Generalitat- i 20 persones investigades, ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. En el punt de mira hi ha el nucli organitzatiu del referèndum creat per Junqueras, així com el pla B que hauria ideat per sobreposar-se a un eventual desmantellament impulsat des de Madrid.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides