Operació contra el desviament de fons d’Agissa

Els escorcolls de la Guàrdia Civil tenen l'etapa de Puigdemont en el punt de mira
puigdemont alcalde
puigdemont alcalde

Agents de la Guàrdia Civil han iniciat aquest dimarts una desena d’escorcolls en empreses centrats en el desviament de fons d’Agissa SA, l’empresa municipal d’aigües de Girona, de capital mixt. Les presumptes irregularitats que investiga el Jutjat d’Instrucció 2 de la capital de l’Onyar deriven de la causa del 3%, que s’instrueix des del Vendrell.

La investigació, sobre la qual s’ha decretat el secret del sumari, té en el punt de mira l’etapa socialista a l’Ajuntament de Girona, però també pot afectar la gestió de Carles Puigdemont com a batlle (2011-2016), ja que alguns dels contractes sospitosos es van adjudicar durant el seu mandat i es van seguir duent a terme les suposades irregularitats d’etapes anteriors.

A banda d’Agissa, amb relació a la qual s’investiga un desviament de més de 10 milions pel possible finançament irregular de Convergència, els escorcolls tenen lloc també a Girona SA i Prodaisa. L’operació, centrada en la possible comissió de delicte de frau i administració deslleial, no preveu detenir ningú.

L’origen de les actuacions es troba en una querella de la CUP contra quatre directius d’Agissa, que suposadament van perjudicar el 20% de titularitat pública en benefici del 80% de la titularitat privada d’aquesta societat.

Posteriorment, l’Agència Tributària va detectar repartiments de diners injustificats i manca de supervisió que se sospita que van començar el 1998, quan Joaquim Nadal (PSC) era l’alcalde, i arriben fins als dies de Puigdemont, la gestió del qual, segons un informe d’Hisenda, va agreujar els problemes amb una modificació del repartiment de dividends.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides