Querella de la Fiscalia contra la Sindicatura Electoral de l’1-O

L'escrit atribueix a cinc persones usurpació de funcions públiques, desobediència i malversació
magaldi
magaldi

La Fiscalia de Barcelona s’ha querellat contra els cinc membres de la Sindicatura Electoral de Catalunya, l’òrgan creat com a junta electoral del referèndum de l’1 d’octubre, que va suspendre el Tribunal Constitucional.

L’escrit, el contingut del qual revela Europa Press, atribueix a Marc Marsal, Jordi Matas, Marta Alsina, Tania Verge i Josep Pagès la comissió de delictes d’usurpació de funcions públiques, desobediència i malversació de fons públics per haver efectuat actes d’ordenació, regulació i impuls del referèndum.

La fiscal en cap de Barcelona, Ana Magaldi, així mateix, descriu les actuacions dels membres de la Sindicatura com “una clamorosa manifestació de menyspreu al principi d’autoritat representat pel Tribunal Constitucional”.

L’AMI i l’ACM
Es tracta de la segona querella de les darreres hores relacionada amb l’1-O. L’anterior s’ha dirigit contra la presidenta de l’Associació de Municipis Independentistes (AMI), Neus Lloveras, i el president de l’Associació Catalana de Municipis (ACM), Miquel Buch. Se’ls atribueix els delictes de desobediència, prevaricació i malversació.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides