Els alcaldes responen a la Fiscalia

Els de la CUP desobeiran les ordres del ministeri públic i no aniran a declarar quan siguin citats
Título de la imagen
Título de la imagen

Els alcaldes i alcaldesses compromesos amb el referèndum de l’1-O han començat a reaccionar a través de les xarxes socials a la decisió de la Fiscalia General de l’Estat, que vol citar a declarar els 712 alcaldes que han firmat el decret de suport al referèndum. Molts d’ells han utilitzat el seu compte de Twitter per respondre a la Fiscalia.

L’alcalde de Premià de Mar (Maresme) i president de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), Miquel Buch (PDECat), ha piulat que la “demofòbia del govern espanyol no té aturador: volen perseguir i detenir 720 alcaldes per posar urnes“.

L’alcaldessa de Berga, Montse Venturós, ha dit que “assumeixo que vinguin a detenir-me, és una cosa que nosaltres tenim sobre la taula i una possibilitat que existeix“. Venturós ha dit que ara més que mai tots els batlles han d’estar al “costat del poble”, que és qui va demanar poder desenvolupar el “lliure dret a l’autodeterminació”, davant d’un estat espanyol “absolutament demofòbic i que ataca tots els drets fonamentals”.

La majoria d’alcaldes han criticat les darreres instruccions del ministeri públic i s’han mostrat compromesos amb el dret democràtic de votar“. D’altres, com l’alcalde d’Argentona, Eudald Calvo (CUP), han optat per respondre amb ironia: “Tinc molta feina i no puc estar per aquestes tonteries. Qui vulgui parlar amb mi, ja sap on trobar-me”, amb el hashtag #HolaDictadura.

De fet, el mateix Calvo, juntament amb Jordi Gaseni (ERC), alcalde de l’Ametlla de Mar, han penjat un vídeo a Twitter on es veu com “arxiven” l’advertència del govern espanyol passant-la per la trituradora (foto).

D’altra banda, els alcaldes de la CUP han decidit que desobeiran les ordres de la Fiscalia i no aniran a declarar quan siguin citats. Els anticapitalistes consideren que el ministeri fiscal “no pot ordenar la detenció d’aquelles alcaldesses i alcaldes” que es neguin a comparèixer davant la citació, i per això insten a la resta de partits a fer exactament el mateix. “Ordenant aquestes detencions sobrepassaria el seu límit competencial vulnerant els drets fonamentals, entre ells el de la llibertat”, asseguren.

(Visited 30 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari