Un milió de persones omplen la Diada a Barcelona

La Moncloa rebaixa l'assistència a 350.000 persones i diu que la manifestació d'enguany ha estat la menys nombrosa dels últims anys
Título de la imagen
Título de la imagen

Un milió de persones, segons dades de la Guàrdia Urbana, han omplert el centre de Barcelona aquest dilluns, Diada de l’11 de Setembre, per reivindicar el referèndum de l’1 d’octubre i la independència de Catalunya. La delegació del govern central a Catalunya, en canvi, ha tret pes a la manifestació. Ha rebaixat l’assistència a 350.000 persones i ha afirmat que no vol entrar “en una guerra de xifres”, però ha assegurat que la Diada d’enguany ha estatla menys nombrosa dels últims anys“.

Fonts de la Moncloa han afirmat que “la majoria dels catalans han renunciat a participar com a coartada d’un procés il·legal liderat pel sector més radical de la política“. Les mateixes fonts tampoc consideren que la imatge donada als carrers de Barcelona sigui una representació de la voluntat dels catalans, perquè “la societat catalana està representada al Parlament i no al carrer”.

Les persones que s’han sumat a la crida de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Òmnium Cultural i l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), han format un gran signe positiu per simbolitzar la democràcia i la llibertat, així com per simbolitzar un país que va a més. A les 17.14 hores i des dels quatre extrems d’aquest signe han sortit quatre grans pancartes, mentre Els Amics de les Arts interpretava Lousiana o els camps de cotó des de l’escenari de plaça de Catalunya.

Un cop s’han trobat les lones al centre de la manifestació han començat els parlaments. El president de l’ANC, Jordi Sànchez, ha dit que “ara sabem que no ens heu fallat, ni Puigdemont, ni Forcadell, ni Junqueras ni tot el govern ni al Parlament. Gràcies a vosaltres assaborim la victòria, per això avui és diada de festa i celebració”. Sànchez ha dit que “les decisions del TC ja no ens vinculen, ens declarem insubmisos” i ha demanat a les formacions antiindependentistes que facilitin que “les urnes parlin“.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides