El director d’El Vallenc, el ‘rei’ de les subvencions

La Diputació de Tarragona i la Generalitat li han omplert les butxaques
Título de la imagen
Título de la imagen

L’editor del setmanari El Vallenc, Francesc Fàbregas, imputat pels presumptes delictes de desobediència, prevaricació i malversació de fons públics per, presumptament, haver imprès paperetes i material pel referèndum del pròxim 1 d’octubre, ha rebut des de l’any 2013 més de 411.000 euros en contractes de publicitat de la Diputació de Tarragona, segons revela el digital OK Diario.

La seva filla, Judit Fábregas Gaya, és tinent d’alcalde d’Urbanisme a l’Ajuntament de Valls, i ha estat diputada provincial pel PDECat a la Diputació de Tarragona entre el gener del 2013 i el juny del 2015. D’ençà que Judit Fábregas va prendre possessió de l’escó de diputada provincial, les empreses del seu pare han rebut contractes de la Diputació de Tarragona que ascendeixen a 411.405 euros.

Francesc Fàbregas ha rebut aquests contractes i subvencions a través de l’empresa El Vallenc SL, que edita el seu setmanari, i Edicions Valls Comunicació SL, investigades per la Fiscalia i la Guàrdia Civil, que aquest dissabte va escorcollar els seus despatxos i es va endur l’ordinador personal de l’editor i el del grup empresarial, que ara seran analitzats a fons.

Concretament, les empreses de Fábregas van rebre l’any 2013 un import de 15.047 euros en contractes de la Diputació i l’any 2014, 62.600 euros, mitjançant un “acord marc per la inserció i difusió de publicitatde la corporació provincial. Durant l’any 2015, l’editora El Vallenc SL va tornar a adjudicar-se aquest mateix contracte per un valor de 238.500 euros, molt superior al dels anys anteriors. Finalment el conveni es va renovar l’any 2016 per una total de 61.500 euros. A més, l’editor d’El Vallenc també ha rebut en els últims anys importants subvencions de la Generalitat, a càrrrec dels pressupostos de Presidència i de Cultura.

El passat mes de juny, l’empresa El Vallenc SL va fer una ampliació del seu capital social en 180.000 euros i l’administradora, Montserrat Gaya, va cessar en les seves funcions, que han estat assumides pel seu marit, Francesc Fàbregas, un destacat militant de la causa secessionista.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides