Qui ha criticat el diari ‘Ara’ per no inserir la publicitat de l’1-O?

Título de la imagen
Título de la imagen

El seu fundador i expresident del consell d’administració, Oriol Soler. En una sèrie de tuits, publicada el passat dia 9, aquest expert en comunicació i màxim assessor estratègic d’Oriol Junqueras critica durament la decisió del consell d’administració i del consell editorial del diari Ara de no inserir la campanya publicitària de la Generalitat que convida a la participació en el referèndum del pròxim 1 d’octubre.

Els responsables del diari Ara han declinat la inserció d’aquesta campanya davant la temença que els tribunals de justícia els puguin imposar una forta multa que posi en perill la continuïtat de la publicaciói així ho han fet públic a través d’un comunicat oficial. Això ha provocat molt d’enrenou a les xarxes independentistes i molts subscriptors han anunciat que es donaran de baixa del diari davant aquest gest de “por”, que consideren improcedent.

Els màxims accionistes de l’empresa editora són Ferran Rodés, que procedeix, precisament, del sector de la publicitat, i la família Carulla (Gallina Blanca). Curiosament, en el consell editorial –que també ha subscrit el polèmic comunicat- hi participen destacats periodistes independentistes, com Antoni Bassas, Toni Soler, Albert Om, Xavier Bosch o Toni Piqué. Això ha provocat fortes tensions i ha obert una important esquerda en el bloc secessionista.

Les subvencions de la Generalitat són una part important del funcionament del diari Ara –molt deficitari-, que va rebre 500.000 euros l’any passat. En una polèmica resolució aprovada pel Parlament, a instàncies de la CUP, el passat mes de juny es va decidir que aquest any, el dret a rebre subvencions de la Generalitat estava condicionat a l’obligació d’inserir la publicitat institucional del referèndum. Què passarà? Es castigarà el diari Ara a quedar-se sense subvencions aquest any?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides