Catalanes a la vora d’un atac de nervis

La pel·lícula de Pedro Almodóvar Mujeres al borde de un ataque de nervios va guanyar el premi Goya el 1988 i va ser candidata als premis Òscar. Ara estem vivint una realitat que podríem titular Catalans a la vora d’un atac de nervis i que veurem quina mena de premi obté.

Tenim la gent neguitosa. Ja no es tracta de la guerra d’insults i amenaces a la qual ens hem acostumat a Twitter o a les pintades als locals de partits i associacions. Vam assistir a la manifestació de dol al passeig de Gràcia de Barcelona pels atemptats del 17 d’agost amb l’ai al cor per si els crits i insults entre manifestants acabarien amb batusses. No va ser així i ens n’hem de felicitar.

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha demanat els ciutadans que mirin als ulls als alcaldes i alcaldesses que no obrin els col·legis electorals el dia 1 d’octubre pel referèndum d’independència que ha convocat el Govern i que els ho recriminin. Centenars de persones es van manifestar davant membres de la Guàrdia Civil a les portes del local del setmanari El Vallenc mentre escorcollaven la redacció a la recerca de paperetes de vot. A les del Parlament, partidaris i contraris del referèndum i la independència han coincidit cadascú amb els seus lemes i ningú no ha pres mal.

Mitjans digitals deixen caure que la policia està preocupada perquè hi ha grups d’extrema dreta que volen sortir a barallar-se amb els independentistes mentre d’altres es vanten d’incomplir la prohibició d’inserir publicitat del referèndum.

Hi ha companyes que em diuen que no entenen perquè no em poso del costat dels demòcrates i d’altres que han anunciat que no pensen fer servir Twitter fins el 2 d’octubre. N’hi ha que pugen per l’escala per no coincidir amb els veïns a l’ascensor. Els grups de xat de debat s’han desfet o només hi opinen els d’un únic bàndol.

Tothom vol saber com acabarà tot això i sobretot quan.

Perquè més aviat o més tard, si no baixa la tensió, l’atac de nervis arriba.

Almodóvar no va obtenir l’Oscar de Hollywood per Mujeres al borde de un ataque de nervios. El famós crit de “Pedro!” de l’actriu Penélope Cruz correspon al que va guanyar com a director de Todo sobre mi madre, el 1999, onze anys després.

Esperem que els nervis d’aquests dies no triguin tants anys a apaivagar-se.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

AVUI DESTAQUEM

Deixa un comentari

Notícies més llegides