El 56% dels catalans troba que el referèndum no és vàlid ni legal

El 82% creu que Mariano Rajoy ha contribuït a reforçar l'actual 'procés', que dos de cada tres joves rebutgen
carles puigdemont signatura
carles puigdemont signatura

El 56% dels catalans considera que tal com està plantejat el referèndum del pròxim 1 d’octubre no és vàlid ni legal, el 38% el consideren vàlid i el 6% no es pronuncia, segons l’últim sondeig de Metroscopia que ha publicat El País. Aquest mateix 56% es decanta per una sortida negociada a la crisi actual, copiant el model basc, i el 38% dona suport al Govern català perquè segueixi endavant amb l’actual ‘procés’ de desconnexió.

El mateix sondeig determina que un 41% dels catalans està d’acord en la manera com es va tramitar la Llei del Referèndum al Parlament, en contra del 44%, que no hi està d’acord, i del 15% que no s’hi pronuncïa. Tanmateix, el 82% dels catalans creu que l’Executiu de Mariano Rajoy ha contribuït a reforçar el ‘procés’ independentista en comptes d’afeblir-lo. Per contra, el 16% dels ciutadans creuen que el president del Govern espanyol ha amortit el ‘procés’, i el 2% restant no sap/no contesta.

El sondeig també conclou que els més joves són els més crítics a l’hora d’admetre que aquest referèndum pugui ser considerat legal, concretament, dos de cada tres joves de fins a 34 anys el rebutgen. La mostra, elaborada a partir d’un miler d’entrevistes telefòniques a potencials residents a Catalunya, es va realitzar el passat 7 de setembre, coincidint amb la suspensió de la Llei del Referèndum i del decret de convocatòria.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides