Colau esperarà el TC abans de cedir espais pel referèndum

L'Ajuntament de Barcelona també demana dictamens al secretari municipal i als serveis jurídics
Título de la imagen
Título de la imagen

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha comunicat aquest dijous que “esperarà a l’acte del Tribunal Constitucional (TC) sobre el recurs del govern contra la Llei del Referèndum” per decidir si cedeix, o no, els locals de titularitat municipal per a la celebració del referèndum de l’1 d’octubre.

D’aquesta manera, Colau evita donar una resposta immediata al requeriment de la Generalitat, en què es demana als consistoris que posin a disposició de la Generalitat els locals de titularitat municipal, i s’assegura de no posar en risc als treballadors municipals.

Fonts municipals consultades per Efe han explicat que tan bon punt l’Ajuntament disposi de l’acte del TC, el govern d’Ada Colau demanarà dictamen al secretari municipal i als serveis jurídics per poder donar una resposta a la petició que va fer el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el vicepresident, Oriol Junqueras, a tots els ajuntaments catalans.

L’alcaldessa de Barcelona ha decidit escudar-se en el Tribunal Constitucional i esperar l’acte de l’òrgan judicial per habilitar col·legis electorals a la capital catalana, tot i que previsiblement el Constitucional s’acabarà pronunciant en contra de la llei del Referèndum i haurà d’estudiar un nou posicionament.

Hores d’ara hi ha 600 alcaldes que ja han signat durant aquest dijous els decrets de suport al referèndum, però hi ha altres localitats que ja s’han mostrat contràries a cedir locals per l’1-O.

És el cas de l’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet i membre de l’executiva del PSOE, Núria Parlon, que ja ha informat que no cedirà els locals municipals per al referèndum. En una carta enviada al president de la Generalitat, Parlon afirma que els requeriments del Govern català “resten sense fonament i objecte” perquè el Tribunal Constitucional ha suspès la Llei del Referèndum.

Així mateix, l’alcaldessa de L’Hospitalet, Núria Marín, i l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, també han enviat una carta al govern català per comunicar que no cediran espais municipals per al referèndum.

(Visited 31 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari