Puigdemont anuncia el suport de 600 municipis al referèndum

Els batlles de l'AMI han signat simbòlicament decrets de suport
conesa decret suport referendum
conesa decret suport referendum

Més de 560 alcaldes han signat durant aquest dijous decrets de suport al referèndum convocat pel govern de la Generalitat -la llei del qual ha suspès el Tribunal Constitucional-, segons ha explicat el president Carles Puigdemont en una entrevista concedida la passada nit a TV3. A més, ha xifrat en 16.000 els col·laboradors ja inscrits al web referendum.cat.

Aquests alcaldes, fonamentalment de CiU/PDECat, ERC i la CUP, es comprometen a complir les disposicions sobre l’1-O de la llei aprovada aquest 6 de setembre, com els plantejaven Puigdemont i el vicepresident Oriol Junqueras per carta. És a dir, cediran locals per poder votar.

Durant aquest dijous a la tarda, l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), que aplega 787 dels 947 ajuntaments catalans, havia difós que més de 400 alcaldes i alcaldesses havien donat el seu suport al referèndum, molts dels quals mostrant a Twitter una foto de l’acció simbòlica de la signatura de decrets de suport.

I Barcelona?
Un dels punts d’interès de la jornada d’aquest divendres és la resposta que donarà el govern municipal de Barcelona, no adherit a l’AMI, a la carta del govern català, que establia un termini de 48 hores per comunicar la disponibilitat dels locals que es van fer servir com a centre de votació en les eleccions al Parlament del 2015.

L’alcaldessa Ada Colau ha expressat a Twitter: “He traslladat el requeriment al Secretari perquè comprovi la disponibilitat del dispositiu electoral habitual i poder respondre en les properes 48 h”. “Mantenim la plena disposició a facilitar la participació a tota mobilització democràtica, sense posar en risc institució ni funcionaris“, ha afegit.

Badalona és el municipi amb més veïns l’Ajuntament del qual ha posat a disposició del govern els seus col·legis electorals l’1 d’octubre. “Ja he respost la carta de la Generalitat confirmant que l’1-O, a Badalona, els col·legis electorals estan a la seva disposició per votar amb normalitat”, ha expressat a Twitter l’alcaldessa Dolors Sabater.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides