Aprovada la llei de Transitorietat

Els independentistes tiren endavant amb l'altra llei de desconnexió amb l'Estat
Parlament de Catalunya
Parlament de Catalunya

El Parlament ha aprovat la llei fundacional de la República i de Transitorietat. Aquesta norma representa el marc legal pel qual s’ha de regir Catalunya, de guanyar el sí en el referèndum previst el pròxim 1 d’octubre.

Després d’una nova sessió maratoniana del Ple del Parlament de Catalunya, plena d’entrebancs i enfrontaments verbals entre la majoria independentista i l’oposició, el text ha estat aprovat pels 71 vots de Junts pel Sí, la CUP, més el del diputat no adscrit, Germà Gordó. La proposta ha tingut els 10 vots en contra de Catalunya Sí que Es Pot, i tan Ciutadans, com el PSC i el PP han tornat a abandonar l’hemicicle i no han participat en la votació.

L’aprovació s’ha fet, com ja es va fer aquest dimecres amb la llei del referèndum, per la via exprés de l’article 83.1 del Reglament (sense debat a la totalitat, sense dictamen del Consell de Garanties Estatutàries i amb només dues hores per presentar esmenes) cosa que ha provocat enfrontaments entre la majoria independentista i l’oposició que han provocat que la sessió plenària d’aquest dijous s’hagi allargat fins a les dues del matí de divendres.

El PP ha acabat retirant la seva esmena i han estat rebutjades les de Ciutadans. Sí que s’han acceptat les esmenes dels grups proposants que han fet canvis en la sindicatura electoral, reforcen la sobirania de l’Aran i el poble aranès i dóna un reconeixement exprés a la llengua de signes catalana.

La llei de Transitorietat ha estat aprovada pel Ple de la cambra catalana poques hores després que el Tribunal Constitucional (TC) hagi suspès la llei del Referèndum, aprovada aquest dimecres, a partir de la demanda presentada per Govern central.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides