El Constitucional suspèn la llei del referèndum

El tribunal ha fet arribar la seva decisió a la Fiscalia i a la presidenta del Parlament
Tribunal Constitucional
Tribunal Constitucional

El Tribunal Constitucional (TC) ha suspès cautelarment la llei del Referèndum que ha aprovat aquest dimecres el Parlament de Catalunya. El TC també ha suspès els decrets signats per a la consulta d’autodeterminació del pròxim 1 d’octubre.

El tribunal s’ha reunit d’urgència la tarda d’aquest dijous després de rebre les quatre impugnacions formulades pel Govern central contra el contingut de la norma, contra el decret de convocatòria signat pel president català, Carles Puigdemont, i contra el nomenament dels cinc membres de la Sindicatura Electoral.

El Constitucional també ha acordat advertir personalment als 947 alcaldes catalans i almenys 62 alts càrrecs de la Generalitat del seu deure de no participar en l’organització del referèndum de l’1-O.

En el mateix context, el TC ha admès a tràmit l’incident d’execució de sentència presentat pel Govern central contra els acords de la Mesa del Parlament, uns acords que van donar llum verda a l’aprovació de la llei del Referèndum a la cambra autonòmica.

L’executiu de Mariano Rajoy defensa que aquestes decisions de la Mesa del Parlament van contra la sentència del Constitucional del 2 de desembre de 2015, una sentència que anul·lava la declaració sobiranista que obria el procés de secessió.

El Constitucional ha informat de la seva decisió a la Fiscalia i a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, a la qual ha permès personar-se en el procediment tal com va demanar dimecres a l’escrit pel qual recusava en bloc als dotze magistrats del Constitucional, una petició que ha estat rebutjada per “impertinent i abusiva”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides