La FAPE compara Forn i Trapero amb Trump

El sindicat dels Mossos troba "esperpèntic" el debat sobre "una gran actuació policial"
trapero forn
Joaquim Forn

La premsa espanyola, com posen de manifest les portades dels principals diaris de Madrid, s’ha posicionat majoritàriament al costat d’El Periódico en la controvèrsia sobre l’avís antiterrorista dels EUA i ha carregat contra l’actuació i la reacció del govern de la Generalitat, personificat les darreres hores en el conseller Joaquim Forn i el major dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero.

Pel que fa als col·lectius professionals, ni el Col·legi de Periodistes de Catalunya, ni el Sindicat de Periodistes de Catalunya ni el Grup de Periodistes Ramon Barnils han dit la seva sobre aquest afer. En canvi, la Federació d’Associacions de Periodistes d’Espanya (FAPE) ha denunciat les manifestacions de Forn i Trapero com un atac a la llibertat d’expressió. De hecho, la seva presidenta, Elsa González, ha comparat els seus discursos amb les invectives de Donald Trump contra la prensa norteamericana.

González ha manifestat que “titllar de manipulació aquestes informacions i acusar el diari d’escriure al dictat resulta intolerable en boca d’una autoritat policial“. També ha dit que atacar els mitjans és “propi de dictadures” que volen amagar informacions i ha defensat El Periódico i el seu director perquè “han complert amb la seva obligació. Informar de manera fidedigna, veraç i lliure. I els polítics han de vetlar perquè segueixi sent així”.

Per la seva part, el Grup de Periodistes Pi i Margall, integrat per professionals contraris al nacionalisme i l’independentisme, ha denunciat que Forn i Trapero estan assetjant políticament El Periódico, el seu director, Enric Hernández, i el seu coordinador de redacció, Lluís Mauri. Troben que l’escomesa en la roda de premsa d’aquest dijous és un fet “d’extrema gravetat” impropi d’una democràcia lliure. L’Associació de Mitjans d’Informació també ha fet costat el rotatiu del Grupo Zeta.

Reacció del SME
Sobre de les informacions publicades per El Periódico també s’ha pronunciat el Sindicat de Mossos d’Esquadra (SME). En un comunicat titulat “Informes de la CIA o no, ja n’hi ha prou”, ha titllat de “roí” plantejar que gràcies al suposat avís antiterrorista de la CIA als Mossos es podria haver evitat l’atemptat de Barcelona. Consideren que s’ha difós un debat “estèril” i “esperpèntic” sobre si “els mossos ho sabien i van mentir” i el que ells, en canvi, consideren que va ser “una gran actuació policial”. D’altra banda, aquest sindicat diu que demanarà la dimissió de Trapero i de Forn si es revela que van mentir, però “afirmen que no és així i els creiem”.

“Ens sembla absolutament vergonyós que CNP, GC i moltes policies locals segueixin avui dia sense armilles antibales. Ni armes llargues. Ni formació en gihadisme. Fem autocrítica i millorem el que hagi pogut fallar. Però insinuar que es podria haver evitat per un simple avís, és roín i una manca de respecte absoluta”, conclouen.

(Visited 29 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari