Puigdemont es posa dates de caducitat

Si guanya el sí, sis mesos màxim a partir de l'1-O; si guanya el no, 40 o 60 dies després
puigdemont facebook
puigdemont facebook

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha concretat en un videoxat a Facebook Live aquest dimarts quan preveu deixar el càrrec. Ha anunciat dos terminis, un en cas que guanyi el en el referèndum que preveu celebrar l’1 d’octubre i l’altre en cas que guanyi el no. Si guanya el sí, preveu ser president “fins a les eleccions constituents”, una resposta que, considerant allò que disposa la llei de transitorietat, estableix un termini màxim de sis mesos a partir de la votació. Si triomfés el no, Puigdemont ha dit que convocarà eleccions autonòmiques i plegarà en un termini de 40 a 60 dies. En cap cas es planteja presentar-se a la reelecció.

El president ha manifestat que no està convençut d’una victòria del sí i, en canvi, ha dit que “pot ser” que els partidaris del no molt majoritàriament ignorin la votació. Pel que fa a una constitució catalana, ha dit que la redactarà “una mica tothom”, i s’ha referit a col·lectius tan diversos com els sindicats, “el món de la fe” i “el món de l’esport”, perquè “tothom s’ha de sentir part d’aquest retrat”. “El procés d’independència d’un país neix en la intimitat de cada ésser humà”, ha explicat.

Exèrcit?
Pel que fa a la seguretat, Puigdemont ha donat a entendre que Catalunya hauria de disposar de forces armades: “els exèrcits, la política de defensa és absolutament indispensable (…) cal intel·ligència militar i calen recursos per fer front a atacs“. “Som un país exposat que s’ha de poder defensar” i que “ha de poder tenir una política de defensa moderna i democràtica, i sobretot molt homologable amb les nacions que considerem nacions aliades”. A més, preguntat sobre si prefereix Donald Trump, Vladimir Putin o Kim Jong-un, s’ha decantat pel president nord-americà perquè, tot i marcar distàncies políticament amb ell, considera els EUA un aliat de Catalunya.

(Visited 54 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari