La llei de desconnexió s’aprovarà abans del referèndum

Junts pel Sí i la CUP han presentat avui la llei de transitorietat jurídica a Parlament
Título de la imagen
Título de la imagen

Junts pel Sí i la CUP han presentat avui al Parlament l’esperada llei de desconnexió. Aquesta norma és la que ha de regular el pas de la legalitat espanyola a la catalana en cas que el ‘sí’ guanyi el referèndum fixat per al pròxim 1 d’octubre.

El text que han presentat els diputats Lluís Corominas de JxSí i Benet Salellas de la CUP s’anomena finalment ‘llei de transitorietat jurídica i fundacional de la república’.

Al principi, estava previst que aquesta llei es donés a conèixer a finals de juliol, però es va ajornar la seva presentació per discrepàncies entre els partits independentistes sobre el calendari de la seva aprovació.

Així, mentre ERC i la CUP defensaven que el Parlament doni llum verda a la llei de transitorietat abans de l’1-O i només entri en vigor en cas de la victòria del ‘sí’, el PDeCat es mostrava partidari que la norma s’aprovi després del referèndum. 

Finalment, però, el PDeCat ha cedit en les seves pretensions i ERC i la CUP han imposat la seva tesi i la llei serà aprovada abans del referèndum de l’1 d’octubre.

 

Paral·lelament, està encara a falta d’aprovació la llei del referèndum. El passat 4 de juliol, JxSí i la CUP van donar a conèixer el contingut de la llei, i la van registrar al Parlament el 31 de juliol, però encara no ha estat admesa a tràmit i està el dubte de si s’aprovarà finalment a la Cambra catalana o mitjançant un decret de llei del Govern.

(Visited 35 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari