Mig milió de persones criden ‘no tinc por’ a Barcelona

Els manifestants han rebut el rei Felip VI i el president Mariano Rajoy amb xiulets de desaprovació
Manifestació atemptat 17-A
Manifestació atemptat 17-A

Policies, personal sanitari, membres del servei d’emergència i comerciants han encapçalat la marxa contra el terrorisme que ha caminat avui pel passeig de Gràcia fins a plaça Catalunya de Barcelona sota el lema ‘No tinc por’, com a reacció als atemptats del 17-A a Barcelona i Cambrils, que va deixar 15 víctimes mortals i un centenar de ferits.

L’organització ha relegat a una segona fila els representants de les institucions. Entre ells, el rei Felip VI, el president del Govern, Mariano Rajoy, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i molts alcaldes i representants polítics d’altres províncies i països.

El rei Felip VI ha estat rebut i acomiadat amb xiulets, com també el president Mariano Rajoy i d’altres membres del govern espanyol.

La Guàrdia Urbana ha xifrat en mig milió de persones la participació en la manifestació contrària als atemptats que van sacsejar les ciutats de Barcelona i Cambrils.

La manifestació ha durat poc menys d’una hora, quan la capçalera ha arribat a la plaça de Catalunya, que ha quedat plena per escoltar els discursos de l’acte final, pronunciats per l’activista del col·lectiu Ibn Batuta Míriam Hatibi i l’actriu Rosa Maria Sardà. Han fet un seguit de parlaments breus en què han remarcat el missatge ‘No tenim por’ i han parlat de solidaritat, de condol a les víctimes, i dels intents de trencar el model de convivència de la societat. “Quan ens colpegen estem més units que mai des de la diversitat de cultures i creences”, ha dit Hatibi. També han fet crides en contra la islamofòbia, l’antisemitisme “i qualsevol altra forma de racisme”.

Un cop han recordat que són “molts milions de persones els que defensen la pau”, Sardà i Hatibi han acabat recitant fragments de poemes de Federico Garcia Lorca i Josep Maria de Sagarra. L’acte ha acabat amb ‘El cant dels ocells’ de Pau Casals, interpretat per Peter Thiemann, violoncel·lista de l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu, i Guillem Gràcia, estudiant de violoncel.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides